vineri, 30 martie 2012

Blue Lions


Are la baza o mai veche incercare de unire intre Fan-Clubul "Universitatea" Craiova din Bucuresti si suporterii craioveni. Din pacate, au existat divergente de opinii, lucru care a facut ca Blue Lions sa existe separat.
Ei au avut actiuni proprii si se implica mai mult in actiuni de promovare a imaginii clubului fara sa participe la diferitele controverse in legatura cu echipa de fotbal. Acest principiu a fost incalcat odata cu particparea la protestele din toamna anului 2006 impotriva situatiei dezastruoase a echipei patronate de Adrian Mititelu.
Din Blue Lions face parte si Gruppo Regie.
Anul infiintarii: 1988.
Personalitate juridica din 13 mai 1999, primul fan club din Romania inregistrat juridic.
Foarte multe persoane publice fac parte din fan club.
Cei mai multi membri ai gruparii sunt in Bucuresti, Craiova si Caracal. De asemenea, mai exista membri in Botosani, Slatina, Targu-Jiu, Drobeta Turnu-Severin, Ramnicu-Valcea, Ploiesti, Timisoara, Cluj-Napoca, Anglia - Londra, Chile - Santiago de Chile, Finlanda - Helsinki, Africa de Sud - Capetown, Canada - Calgary, SUA - Houston.
Fan club "Blue Lions" a fost infiintat in memoria si onoarea lui Ion Oblemenco.
Obiective:
Sprijinirea tuturor fostelor glorii ale Universitatii Craiova care acum traiesc la limita subzistentei.
In locul stemei Romaniei de la tribuna a doua sa fie pictata emblema Universitatii Craiova.
Un memorial de fotbal la nivel juvenil, desfasurat anual si purtand numele celui mai iubit jucator oltean al tuturor timpurilor, Ion Oblemenco.
De la o peluza la alta, traversand tribuna a doua, sa fie scris din scaune "Craiova" sau "Stiinta" ca pe marile stadioane occidentale.
Prima statuie a lui Nelu Oblemenco, in prezent aflata la Podari, sa fie readusa unde ii este locul, in curtea stadionului.
Denumirea unor strazi cu numele marilor glorii ale fotbalului craiovean: Oblemenco (bulevardul care duce de la Unirii la stadion), Strambeanu, Otet, Franculescu, Crisan, Cristi Neamtu, Deselnicu, Domozina.
Realizari:
Participarea la toate meciurile Universitatii Craiova, indiferent de locul de disputare.
Aducerea pe stadionul "Ion Oblemenco" la meciul Universitatea Craiova-FC Brasov 1-0 din campionatul 1999-2000 a unui leu numit Simba, mascota clubului.


Prezenta in data de 12.06.2000 la cunoscutul show de televiziune "Chestiunea Zilei" cu Florin Calinescu. Reaparitie cu leul Simba pe 13.10.2000 in cadrul aceleiasi emisiuni.
Amenajarea mormantului lui Constantin Otet, din marmura, in culorile alb si albastru.
Montarea pe mormantul lui Ion Oblemenco a unei placi comemorative.
Realizarea crucii lui Petre Deselnicu, din marmura alba si inscriptionata cu albastru.
Abonament anual, incepand cu 1999, la cea mai renumita revista de suporteri din Italia, "Supertifo".


Pentru alte detalii vizitati :

 www.bluelions.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu