sâmbătă, 23 noiembrie 2013

Remiză albă pe Oblemenco : F.C.U.C se întoarce acasă din păcate în postura de oaspete




La fel ca în tur, cele două Craiove şi-au consumat toată energia în duelul orgoliilor şi au uitat de fotbal. Tot ca la Severin, echipa lui Mititelu a câştigat în tribune.
CS s-a simţit ca în deplasare pe „Ion Oblemenco”, semn că proiectul demarat de autorităţi n-a fost asimilat de cei cărora li se adresează.

Lupta a început de la vestiare, unde căpitanul Pleşan şi directorul sportiv Silvian Cristescu au fost agresaţi de portarul de rezervă al lui Mititelu, Andrei Preda. „Doar Gogoaşă (porecla lui Preda, n.r.) putea să facă asemenea scandal” a comentat Stângă la final gestul care l-a scos din primul „unsprezece” pe Pleşan.


Artizanii celor două echipe, Adrian Mititelu şi Lia Olguţa Vasilescu, aveau să fie cei mai înjuraţi pe „Ion Oblemenco”, acolo unde Ilie Balaci şi-a găsit loc la tribuna a doua, printre spectatorii de rând. „Minunea Blondă” a putut oferi liniştit autografe, fiindcă pe teren a fost o luptă surdă, din care nimeni n-a înţeles ceva. 20.000 de sprectatori au aşteptat „sfertul academic” pentru a vedea cele două Universităţi la lucru, dar puteau la fel de bine să se scurgă alte 90 de minute, pentru că nimic spectaculos n-a venit din teren.


Impulsionaţi de public, oamenii lui Mititelu au avut mai mult iniţiativa, dar s-au ales doar cu un raport favorabil de cornere. Unica mare ocazie avea s-o rateze Baird, australianul care a luptat exemplar, dar care n-a mai avut inspiraţie pentru a-l învinge pe Brac.


De partea cealaltă, aşa cum sublinia şi Stângă la final, au lipsit jucătorii care să pună sufletul în joc şi abia apoi piciorul în contră. Fără autohtonii Pleşan şi Stancu, dar şi fără Sin, Ferfelea, Dragicevic sau Cârjă, CS-ul a construit mai mult înapoi, spre poarta lui Brac, portarul sârb jucând mai multe mingi decât oricare jucător al lui Stângă. Curelea a fost izolat între Ciucă şi Acka, iar tinerii Gorovei şi Ganea au fost copleşiţi de presiunea jocului. Precup a lovit cu capul mingea pe care putea scrie 1-0, dar care a ocolit vinclul lui Hotoboc.


Ovidiu Stângă: „Rezultatul a fost echitabil, după cum s-a jucat. Presiunea şi lipsa de valoare a jucătorilor şi-a pus amprenta asupra meciului. Cei de la FCU au fost supermotivaţi de public, atmosfera mi-a plăcut foarte mult, chiar dacă ne-a fost potrivnică. Trebuie ca Bănia să-şi canalizeze toate forţele pentru un singur proiect, nu să ne împărţim în două”


Nicolo Napoli: „Îi felicit pe suporteri, care au făcut o atmosferă deosbită la revenirea noastră acasă. Am arătat că noi suntem echipa Craiovei. Sunt mulţumit de modul cum au jucat băieţii, dar, din păcate, nu am putut înscrie. Nu comentez gestul lui Preda, uu sunt la echipă doar să-l antrenez”


CS U CRAIOVA

FC U CRAIOVA
0-0

Brac - Ljubinkovic, Fl. Pătrascu, Izvoranu, Velcovici (cpt.) - Precup, Ad. Popescu, Dragalina (Bardu ’76) - Cr. Ganea (A. Voinea ’87), Curelea, Gorovei

Antrenor: Ovidiu Stângă

Hotoboc - Mitic, Acka, M. Ciucă (cpt.), Buşu - Săceanu (V. Gheorghe ’75), D. Stoica, Mârzeanu - Baird, Stoianof (Goge ’62), Cl. Bălan

Antrenor: Nicolo Napoli

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu