joi, 12 decembrie 2013

Respectul pentru un simbol nemuritor nu are preţ iar valoarea vine din suflet !


Fotbaliştii Craiovei au luat o binemeritată vacanţă. Leii se odihnesc pentru bătălia finală din primăvară, când de ei depinde viitorul unui mit. A legendei Băniei fotbalistice.  A păsării Phoenix născută din cenuşa vulgară a intrigilor unor inşi calificaţi în rele. Universitatea a intrat în vacanţă după un sezon în care a dovedit tuturor că spiritul poate învinge, în sport, planurile atent ticluite de codoşi ai infernului.
Că respectul pentru un simbol nemuritor nu are preţ iar valoarea vine din suflet, nu stă ascunsă în valize burduşite cu milioane de euro. Da, băieţii lui Napoli au fost mai hăituiţi ca niciodată în istoria Ştiinţei. Li s-a interzis să se antreneze, să intre pe propriul stadion, uneori chiar să facă un duş. S-au înhămat la un obiectiv greu. Acela de a promova luptând împotriva sistemului chiar dacă ştiau că momentan vistieria clubului este goală.
Au strâns din dinţi pentru că aşa le-au dictat istoria, culorile alb-albastre, suporterii unici în Romania, inima de reprezentanţi ai Olteniei fierbinţi şi cel mai mult, Leul de pe stemă. Regele care nu pleacă niciodată capul. Doar când este răpus de armele letale ale braconierilor ucigaşi sau îmbuibaţilor zilei care îşi fac un titlu de glorie din doborârea unui simbol. Simbolul pe care Clona a vrut să-l fure cu orice preţ dar a eşuat lamentabil. Cel după care plânge Craioveanu şi în numele căruia Balaci a stat între suporteri. Cel care se bate de ani de zile cu hienele din fotbalul românesc şi începe să le răpună, una câte una. Căci iată, Leul Băniei a intrat mândru în iarna sufletelor să-şi lingă rănile, în timp ce fiarele care l-au atacat cad una câte una.
Primul, Dragomir care visează deja zăngănit de cătuşe. Zilele lui Sandu sunt numărate iar Universităţii i s-a recunoscut dreptul de moştenire al stadionului. Legenda continuă chiar dacă vremurile sunt tulburi. O cer suporterii, o cere istoria. Renaşterea Ştiinţei este un miracol pe care îl salută toţi oamenii cu bun simţ din fotbal. Şi nu întâmplător, milioanele de suporteri care le-au dat putere lui Săceanu, Stoica, Frăsineanu, Mitic si celorlalţi să nu facă de râs Oltenia fotbalistică. În primăvară lucrurile vor sta cu totul altfel. Leul din Bănie îşi urmează destinul. Oricare va fie el, de un lucru să fie siguri şi duşmanii şi prietenii: nu se va preda niciodată! Va muri cu duşmanii de gât sau va învinge. În lupta cu simbolul Băniei nu se iau prizonieri!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu